Kip en paprika in pindacurrysaus

25 MIN
2 personen
Kip en paprika in pindacurrysaus

Dit gerecht kan je een beetje vergelijken met kip in pindasaus, maar dan subtieler en verwerkt in een heerlijk éénpansgerecht. Zalig comfort food dat ook nog eens koolhydraatarm is. Genieten toch?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode paprika
  • 2 kipfilet
  • 2 kl currypoeder
  • 2 cups pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 30 g pinda's
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 1½ el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de gele en rode paprika in reepjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  2. Verhit de arachideolie in een stoofpot en voeg de ui, knoflook, gember en de paprikareepjes toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de kippenreepjes en het currypoeder toe. Bak de kippenreepjes 4 minuten. Voeg de pindakaas toe. Roer goed om, zodat de pindakaas rondom de kippenreepjes en groenten kleeft. Voeg dan de kokosmelk toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Hak de pinda's grof. Pluk de blaadjes koriander.
  4. Kruid het stoofpotje bij met peper, zout en limoensap naar smaak. Schep in diepe borden en werk af met de grofgehakte pinda's en koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1009.91 kcal
Koolhydraten 34.67 g
waarvan suikers 19.78 g
Vet 72.63 g
waarvan verzadigd 41.9 g
Proteïnen 50.75 g
Vezels 12.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin