Indiase viscurry

30 MIN
4 personen
Indiase viscurry

Een heerlijke smaakvolle en pittige Indiase curry met vis. Wil je het wat milder? Laat dat wat van de rode chilipeper weg. Heerlijke met rijst of naanbrood.

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet, in blokjes gesneden
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes gesneden
  • 10 g koriander
  • 2 cm gember, geraspt
  • 10 curryblaadjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl mosterdzaad
  • ½ blik kokosmelk
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de plantaardige olie in een grote pan. Voeg de mosterdzaadjes en curryblaadjes toe en laat kort bakken op een hevig vuur. Als de zaadjes beginnen te poffen verlaag het vuur en voeg de fijngesneden sjalot, knoflook, geraspte gember en chilipeper toe en laat 5 minuten stoven.
  2. Meng in een kommetje de kurkuma en cayennepeper met een lekje water, tot je een pasta verkrijgt. Voeg toe aan de pan en laat kort meebakken. Voeg dan de blokjes kabeljauw, kokosmelk en tomatenblokjes toe.
  3. Breng de curry aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pluk de blaadjes koriander. Kruid eventueel nog af met peper en zout. Serveer de viscurry met de koriander, rijst en/of naanbrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 275.21 kcal
Koolhydraten 9.41 g
waarvan suikers 1.6 g
Vet 16.11 g
waarvan verzadigd 10.09 g
Proteïnen 23.35 g
Vezels 2.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin