Gegrilde tonijnsteak met rucolasalade

40 MIN
4 personen
Gegrilde tonijnsteak met rucolasalade

Deze gegrilde tonijnsteak is heerlijk gemarineerd in een frisse kruidenmarinade. Lekker en makkelijk in combinatie met de salade van rucola en kerstomaten.

Ingrediënten

  • 480 g tonijn
  • 100 g rucola
  • 12 kerstomaten, gehalveerd
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ½ limoen, geperst en geraspt
  • 4 kl olijfolie
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • 1 el dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak een marinade van de olijfolie, knoflook, de helft van de basilicum en dille, de limoenzeste en -sap. Kruid af met peper en zout. Laat hierin de tonijnsteaks 15 minuten marineren.
  2. Laat de grillplaat warm worden.
  3. Haal de tonijn uit de marinade (bewaar de rest van de marinade) en grill de vis 5 minuten aan elke kant. Druppel er regelmatig wat van de marinade over.
  4. Meng in een kom de rucola met de kerstomaten en rode ui. Schenk er de rest van de marinade over en roer om.
  5. Leg de tonijn op de borden en garneer met de rest van de kruiden. Serveer samen met de rucolasalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 192.81 kcal
Koolhydraten 4.91 g
waarvan suikers 3.29 g
Vet 6.72 g
waarvan verzadigd 1.13 g
Proteïnen 27.32 g
Vezels 1.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin