Hasselback melanzane alla parmigiana met gnocchi

40 MIN
2 personen
Hasselback melanzane alla parmigiana met gnocchi

Wat een origineel idee, deze 'Hasselback' aubergine, klaargemaakt zoals de Italiaanse klassieker 'melanzane alla parmigiana'. Je maakt daarvoor inkepingen in de aubergine, en daar steek je plakjes mozzarella tussen. Een revelatie! Daarbij komen nog mee in de oven krokant gebakken gnocchi. Genieten...

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1½ bol mozzarella
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 250 g gnocchi
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 5 minuten op een matig vuur.
  3. Snij de aubergine in plakken, maar laat de onderkant vastzitten, zodat je een 'waaier' krijgt. Kruid royaal met peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes. Steek tussen elke auberginesnede een plakje mozzarella.
  4. Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de uien, roer om. Voeg de tomaten in blokjes toe. Roer om en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen. Pluk de blaadjes basilicum en hak de helft fijn. Roer door de tomatensaus. Kruid de saus met peper en zout.
  5. Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Leg de aubergine(s) erbij. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven, verwijder de aluminiumfolie, strooi er de parmezaan over en leg de gnocchi erbij. Zet nog 5 minuten in de oven.
  8. Serveer de ovenschotel en werk af met de rest van de blaadjes basilicum, een fijn straaltje extra vierge olijfolie en bedruppel met balsamico.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 994.46 kcal
Koolhydraten 104.9 g
waarvan suikers 15.52 g
Vet 41.07 g
waarvan verzadigd 17.09 g
Proteïnen 45.38 g
Vezels 11.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin