Lasagne 'Melanzane alla parmigiana'

35 MIN
2 personen
Lasagne 'Melanzane alla parmigiana'

We brengen 2 Italiaanse klassiekers bij elkaar en maken er een nieuw topgerechtje van. We geven het toe, we zijn best wel trots op deze 'uitvinding'. Een heerlijke vegetarische ovenschotel, bomvol groentjes en smaak! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 4 lasagnevellen
  • 30 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergines in plakjes van 1 cm. Snij de tomaten in plakjes. Snij de mozzarella in fijne plakjes.
  2. Bestrijk de plakken aubergine met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de plakken mooi goudbruin in een antikleefpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Neem een ovenschaal en giet wat van de tomatenpassata op de bodem. Strooi er de helft van de Italiaanse kruiden over. Schik hierop de helft van de lasagnevellen en lepel er ook nog wat passata op. Schik hierop de helft van de gebakken aubergine, de helft van de plakjes tomaat en de helft van de plakjes mozzarella. Kruid met peper en zout. Lepel hierover terug passata en herhaal met de rest van de ingrediënten en kruid opnieuw met peper en zout.
  4. Bestrooi met de parmezaan en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer de lasagne.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 816.86 kcal
Koolhydraten 74.15 g
waarvan suikers 11.38 g
Vet 40.72 g
waarvan verzadigd 13.53 g
Proteïnen 33.68 g
Vezels 13.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin