Plaattaart 'melanzane parmigiana'

30 MIN
2 personen
Plaattaart 'melanzane parmigiana'

We nemen de Italiaanse klassieker 'melanzane parmigiana' en maken er een heerlijke en originele hartige taart van! Gegrilde plakjes aubergine, tomaat, mozzarella en parmezaan, een heerlijke combinatie, nu ook op een zalige krokante bladerdeegbodem. Moet je proberen!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 aubergine
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tomaat
  • 30 g parmezaan
  • 2 el paneermeel
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 50 g rucola
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Bedek met een bakpapier en leg er een andere bakplaat bovenop voor extra gewicht en zet 20 minuten in de oven.
  2. Snij de aubergine in plakjes en bestrijk ze met de helft van de olijfolie. Snij de mozzarella in plakjes. Snij de tomaat in fijne plakjes. Leg de plakjes tomaat op een bord en bestrooi met zout. Meng de parmezaan met het paneermeel.
  3. Verwarm een grillpan. Grill de plakjes aubergine 4 minuten per kant. Kruid ze met peper en zout.
  4. Doe de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree in een kommetje, voeg per persoon 2 eetlepels water toe en meng er de oregano en de rest van de olijfolie door. Kruid met peper en zout. Dep de met zout bestrooide tomaten goed droog met keukenpapier.
  5. Haal het voorgebakken vel bladerdeeg uit de oven, verwijder de bakparels en bestrijk met het tomatenmengsel, blijf 1 centimeter van de rand. Schik er de gegrilde aubergine, de plakjes tomaat en mozzarella op en strooi er de parmezaan met paneermeel over. Zet nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Was de rucola en laat uitlekken.
  7. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  8. Haal de plaattaart uit de oven. Beleg met de rucola en besprenkel met de dressing. Werk af met de parmezaanschilfers. Snij in stukken en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1027.89 kcal
Koolhydraten 63.35 g
waarvan suikers 11.89 g
Vet 69.77 g
waarvan verzadigd 28.1 g
Proteïnen 34.59 g
Vezels 7.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin