Melanzane alla parmigiana

35 MIN
2 personen
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana is een Italiaanse vegetarische klassieker. Een heerlijke ovenschotel met gegrilde aubergine, basilicum, mozzarella en parmezaan.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 takje rozemarijn
  • 10 g basilicum
  • 250 ml tomatenpassata
  • 30 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de aardappelen goed en snij ze in gelijke blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar in ongeveer 15 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergine in plakjes van 1 cm. Snij de tomaten in plakjes. Snij de mozzarella in fijne plakjes. Hak de rozemarijn fijn. Pluk de blaadjes basilicum.
  3. Bestrijk de plakken aubergine met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de plakken mooi goudbruin in een antikleefpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Neem een ovenschaal en giet wat van de tomatenpassata op de bodem. Maak per persoon 2 torentjes, begin met een plakje gebakken aubergine. Leg daarop telkens een plakje tomaat, een blaadje basilicum en giet er een klein beetje tomatenpassata bij. Dek af met een plakje aubergine.
  5. Leg hierop een plakje mozzarella, een blaadje basilicum en opnieuw wat tomatensaus en een plakje aubergine. Blijf zo torentjes bouwen tot alle ingrediënten op zijn.
  6. Overstrooi met de geraspte parmezaan. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gekookte aardappelblokjes rondom. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe en kruid met peper en zout.
  8. Serveer de auberginetorentjes met de gebakken aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 675.11 kcal
Koolhydraten 49.88 g
waarvan suikers 5.79 g
Vet 39.22 g
waarvan verzadigd 13.47 g
Proteïnen 25.92 g
Vezels 12.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin