Één van onze favoriete groenten, is ongetwijfeld aubergine. Je kan er zó ongelofelijk creatief mee zijn en zijn volle en 'vlezige' textuur maakt het ook een prima vleesvervanger*. Halveer een aubergine en bestrijk met een kruidenoli- mengeling en gaar zo in de oven. Of snij in plakken en leg ze op de grill. Rooster 'm in zijn geheel in de oven, dan wordt het vruchtvlees heerlijk boterzacht. Maak lekkere krokante gepaneerde schijfjes, maak dunne plakjes en gebruik ze als cannelloni of maak eens een 'hasselback aubergine'. Eerlijk? We kunnen nog wel een tijdje doorgaan!

Het is duidelijk: van een aubergine kan je echt 'de ster' van je maaltijd maken. We tonen je graag hoe!

*Ben je flexitariër? Dan kan een vegetarische maaltijd met aubergine als hoofdingrediënt zeker regelmatig, ben je strikt vegetarisch of veganistisch, dan moet je ervoor zorgen dat je geregeld eiwitrijke producten zoals peulvruchten mee op het menu zet. We gebruiken de term 'vleesvervanger' omdat aubergine die mooie vlezige textuur geeft, maar niet als volwaardige vleesvervanger telt. We geven die nuance toch graag even mee. 


Gordita met pulled aubergine, kikkererwten en koolrabisalade


Gordita met pulled aubergine, kikkererwten en koolrabisalade
Klaar om de show te stelen op je BBQ-feestje? Deze gordita's met zijn een hit bij zowel vleeseters als vegetariërs! De combinatie van krokante kikkererwten, frisse koolrabisalade en yoghurtdressing zorgen voor een smaakfestijn. Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij Foodbag.be!



Chermoula aubergines met fetacrème en salade


Chermoula aubergines met fetacrème en salade
Chermoula is een marinade uit Noord-Afrika. Er bestaan heel veel verschillende recepten en toepassingen voor. Ditmaal maken we een originele aubergine uit de oven met chermoula. Zo verrassend! Daarbij komt een frisse fetacrème en een salade. Vegetarisch en koolhydraatarm, zo gezond! Bekijk recept



Aubergine gratin met feta


Aubergine gratin met feta
Origineel, vegetarisch en met een Grieks tintje? Dan hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto. Deze ovenschotel met geroosterde aubergines in tomatensaus en feta-kaassaus wordt vergezeld van Griekse pasta en een rucolaslaatje. Smakelijk, maar dan in't Grieks! Bekijk recept



Melanzane alla parmigiana met rucola


Melanzane alla parmigiana met rucola
Een heerlijke Italiaanse klassieker: melanzane alla parmigiana. Gebakken plakken aubergine met mozzarella en tomatensaus in laagjes in een ovenschotel, overstrooid met parmezaan. Daarbij serveren we een rucolaslaatje. Een topklassieker die ook nog eens koolhydraatarm is! Bekijk recept



Veggie katsu aubergines met currysaus en rijst


Veggie katsu aubergines met currysaus en rijst
Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Normaal gezien gemaakt met vlees, maar met groenten lukt het ook! Lekker krokant en toch mooi sappig vanbinnen. Daarbij komt een homemade currysaus met groentjes en rijst. Dit moet je proeven! Bekijk recept



Pita 'sabich' met geroosterde aubergine


Pita 'sabich' met geroosterde aubergine
Sabich is een vaste waarde uit de Israëlische keuken. Daar zijn ze echt wild van dit lekkere broodje met grilled eggplant, een ei, groentjes en een frisse dressing. Heerlijk op een warme avond, moet je proeven! Bekijk recept



Croques van aubergine met tomaat, mozzarella en rucolapesto


Croques van aubergine met tomaat, mozzarella en rucolapesto
Wat een origineel idee: croques gemaakt van plakjes gegrilde aubergine! Lekker gezond en zo smaakvol. We maken een Italiaanse versie, met de heerlijke combinatie tomaat, mozzarella en rucolapesto. Hier ga je punten mee scoren bij je tafelgenoten! Bekijk recept



Geroosterde aubergine met mozzarella, citroen en couscous


Geroosterde aubergine met mozzarella, citroen en couscous
Geroosterde aubergine met lekker smeuïge mozzarella, een pikante toets van de chilipepers, een friszure citroendressing en lekker vullende couscous. Een heerlijke vegetarische ovenschotel! Bekijk recept



Gevulde aubergine met bulgur en amandelen


Gevulde aubergine met bulgur en amandelen
Heerlijke gevulde aubergines met bulgur, amandelen en granaatappelpitjes, afgewerkt met een frisse yoghurtsaus met munt. Wat een traktatie! Bekijk recept



Geroosterde aubergine met tomatencouscous


Geroosterde aubergine met tomatencouscous
Het is niet enkel een plaatje, deze geroosterde eggplant met tomatencouscous is ook overheerlijk! Bekijk recept



Cannelloni van gegrilde aubergine


Cannelloni van gegrilde aubergine
Zijn ze niet prachtig, deze originele cannelloni gemaakt van plakjes gegrilde aubergine? Gevuld met heerlijk kruidige ricotta. Bovendien is dit gerecht ook nog eens heel gezond. Dubbel genieten dus! Bekijk recept



Zaalouk met grillkaas en orzo


Zaalouk (Marokkaanse auberginesalade) met grillkaas en orzo
Zaalouk is een heerlijke kruidige Marokkaanse warme auberginesalade met tomaat en koriander bij. Het past perfect bij plakjes gebakken grillkaas en orzo pasta, die trouwens in Arabische landen ook zeer populair is. Vogeltongetjes noemen ze het daar. Laat het smaken! Bekijk recept



Hasselback melanzane alla parmigiana met gnocchi


Hasselback melanzane alla parmigiana met gnocchi
Wat een origineel idee, deze 'Hasselback eggplant', klaargemaakt zoals de Italiaanse klassieker 'melanzane alla parmigiana'. Je maakt daarvoor inkepingen in de groente, en daar steek je plakjes mozzarella tussen. Een revelatie! Daarbij komen nog mee in de oven krokant gebakken gnocchi. Genieten... Bekijk recept



Filippijnse aubergine omelet (tortang talong)


Filippijnse aubergine-omelet (tortang talong)
Een zalige vegetarische maaltijd, deze originele Filippijnse aubergine-omelet. Je roostert de groente eerst in de oven en dan bak je'm in de pan in een ei-mengsel met look. Eenvoudige ingrediënten, fantastische smaken! Bekijk recept