Fins stoofpotje met vis, wortel en pastinaak

30 MIN
2 personen
Fins stoofpotje met vis, wortel en pastinaak

Dit Fins stoofpotje kan je het meeste vergelijken met onze waterzooi. Een heerlijk dik soepje vol met lekkere groentjes en visblokjes. Beeld je maar in dat je het opslurpt, met uitzicht op een ijsberg. Dat zal gegarandeerd geweldig smaken ;-).

Ingrediënten

  • 300 g vismengeling
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 10 g dragon
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Dep de vis droog met keukenpapier en snij de visstukken in gelijke blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de aangegeven hoeveelheid visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Smelt de boter in een stoofpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2-3 minuten stoven.
  3. Schil de wortel en pastinaak en snij in gelijke blokjes van 1 centimeter groot.
  4. Schep de visblokjes uit de bouillon en hou apart.
  5. Voeg de blokjes pastinaak en wortel toe aan de stoofpot. Laat 2 minuten mee stoven en schenk er dan de bouillon waarin je de vis gepocheerd hebt bij. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  6. Pluk de blaadjes van de dragon en hak grof.
  7. Roer de lichte room door het stoofpotje. Schep er voorzichtig de gepocheerde visblokjes door. Kruid met peper en zout. Laat kort doorwarmen.
  8. Schep het stoofpotje in diepe borden en werk af met dragon.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 442.44 kcal
Koolhydraten 27.47 g
waarvan suikers 12.57 g
Vet 22.02 g
waarvan verzadigd 12.9 g
Proteïnen 30.15 g
Vezels 8.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin