Leuk nieuws: voortaan kan je in het 15gram Foodbox menu minstens twee gerechten selecteren met het label ‘low carb’, oftewel koolhydraatarm. Deze recepten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die voor een koolhydraatarm dieet of levenswijze kiezen.

Koolhydraten zijn ketens van enkelvoudige suikers. Koolhydraten zitten in pasta, wit brood en suiker, de zogenaamde ‘snelle suikers’, maar ook in een heel wat groenten en producten met volle granen, de ‘trage suikers’. De snelle suikers vermijden heeft een gunstig effect op je gezondheid en dus ook op je lichaamsgewicht.

Met deze voedingsstrategie worden voedzame koolhydraten benadrukt als onderdeel van een uitgebalanceerd maaltijdplan dat verschillende eiwitten en goede vetten bevat. De hoeveelheid koolhydraten die het meeste invloed hebben op de bloedsuiker, wordt beperkt.

Aubergine gratin met feta
Aubergine gratin met feta

Het grote verschil met een klassiek dieet is dat je geen calorieën hoeft te gaan tellen. De focus ligt op natuurlijke, onbewerkte en pure producten. Groenten, fruit, noten en zaden, onbewerkt vlees en vis, eieren en volle zuivelproducten zijn de basis. De essentie van koolhydraatarm eten is dat je minder energie uit koolhydraten en meer energie uit gezonde vetten haalt. Als je het gewend bent om vlees/vis, groenten en aardappelen te eten, kan je die laatste vervangen door een extra portie groenten. Je kan er best creatief mee zijn. Zo kan je aardappelfrieten bijvoorbeeld vervangen door pastinaakfrietjes uit de oven. Of spaghetti kan je vervangen door orignele groentenoedels. Verrassend lekker!

Courgettespaghetti met kip in tomatensaus en kruidige cashewnoten
Courgettespaghetti met kip in tomatensaus en kruidige cashewnoten

En dat is de essentie van koolhydraatarm eten: geniet van lekkere, pure en volle smaken, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. Door een extra portie groenten te eten, ben je meer verzadigd en zal je ook langer geen hongergevoel krijgen. Arm aan koolhydraten, rijk aan smaak!

Vanaf nu vind je dus wekelijks bij de 15gram Foodbox minstens 2 gerechten met het label ‘low carb’. Daarnaast zijn er ook nog 3 lichte gerechten met het ‘Goed Gevoel’ label (soms overlappen ze mekaar). Samen vind je deze gerechten onder ‘De Gezonde Keuze’ in ons weekmenu. Vanaf nu heb je dus keuze uit maar liefst 12 gerechten om je 15gram Foodbox samen te stellen. De Gezonde Keuze of lekker comfortfood? Of misschien een combinatie van beide? De keuze is aan jou!

Daarbij komt ook nog een leuke lanceringsactie: als je minstens één low carb gerecht selecteert in de 15gram Foodbox van 1 april, krijg je een gratis spiraalsnijder meegestuurd. Dan kan je meteen aan de slag met bijvoorbeeld heerlijke courgettespaghetti!

Benieuwd welke ‘low carb’ gerechten je de komende weken in de 15gram Foodbox vindt?

Levering op maandag 1 april (bestellen vóór donderdag 28 maart, 12u ’s middags)

Gratin met vis en broccoli
Gratin met vis en broccoli
Courgettespaghetti carbonara
Courgettespaghetti carbonara

 

Levering op maandag 8 april (bestellen vóór donderdag 4 april, 12u ’s middags)

Salade met chili-limoen zalm
Salade met chili-limoen zalm
Auberginepizza met rundsgehakt
Auberginepizza met rundsgehakt

Stel nu jouw (gezonde!) 15gram Foodbox samen!