Heek met broccolipuree en wittewijnsaus

30 MIN
2 personen
Heek met broccolipuree en wittewijnsaus

Een gerecht dat rechtstreeks uit de betere bistro lijkt te komen, maar dat jij gemakkelijk ook thuis op tafel kan toveren! Een stukje gebakken heek, dat is een heerlijke witte vis, met broccolipuree en een verfijnd wittewijnsausje. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 1 brikje lichte room
  • 2 heekfilets, met vel
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steel in stukjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoli toe.
  2. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Snij de sjalot fijn.
  3. Laat 1/3de van de boter smelten in een steelpannetje en stoof de fijngesneden sjalot aan. Voeg na 3 minuten de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  4. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp fijn. Kruid met peper en zout. Meng er de melk en 1/3de van de boter door. Hou warm.
  5. Roer de room door de wittewijnsaus. Kruid met peper en zout. Hou warm op een matig vuur.
  6. Dep de visfilets droog en kruid met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan, tot ze bruist. Bak de heekfilet 2-3 minuten aan beide kanten, velkant eerst.
  7. Serveer de broccolipuree met de gebakken heekfilets en de wittewijnsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 798.53 kcal
Koolhydraten 54.54 g
waarvan suikers 7.71 g
Vet 38.78 g
waarvan verzadigd 22.6 g
Proteïnen 41.69 g
Vezels 15.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin