Varkenskoteletten met snelle venkel-aardappelgratin

35 MIN
2 personen
Varkenskoteletten met snelle venkel-aardappelgratin

Hou jij wel van aardappelgratin? Dan moet je zeker eens deze originele versie proberen met frisse venkel erbij, een lekkere kotelet en salade. Genieten!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 2 varkenskoteletten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de aardappelschijfjes gedurende 10 minuten en giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui en de venkel in fijne plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, venkel en tijm aan, gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Vet een ovenschaal in met wat boter en schep hierop eerst de gestoofde ui, tijm en venkel. Pers de knoflook en strooi het over de groenten. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room in de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Kuis de pan even uit met keukenpapier. Kruid de varkenskoteletten met peper en zout. Verhit de rest van de boter in de pan en bak het varkensvlees mooi goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Serveer de varkenskoteletten met de gratin en de gemengde sla, met de dressing erover gesprenkeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 968.56 kcal
Koolhydraten 53.56 g
waarvan suikers 9.05 g
Vet 61.22 g
waarvan verzadigd 26.02 g
Proteïnen 47.76 g
Vezels 10.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin