Gevulde pastaschelpen met kaassaus

35 MIN
4 personen
Gevulde pastaschelpen met kaassaus

Deze gevulde pastaschelpen met prosciutto en kaassaus kan je perfect op voorhand maken. Gewoon nog 15 minuten in de oven zetten als je gasten er zijn en klaar!

Ingrediënten

  • 12 sneetjes prosciutto, in reepjes
  • 20 conchiglie
  • 100 g bloem
  • 200 g emmentaler, geraspt
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 1 l melk
  • 100 g boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de pastaschelpen beetgaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Smelt de boter in een sauspan en voeg er de bloem aan toe. Roer met een garde tot een droge massa. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend inkoken tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  4. Haal van het vuur en voeg drie vierde van de emmentaler toe en laat smelten. Roer er voorzichtig de hamreepjes door.
  5. Vul de gare pastaschelpen met de saus en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de emmentaler en de parmezaan. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Schep de pasta uit de ovenschaal op de borden. Werk af met wat peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 930.15 kcal
Koolhydraten 64.09 g
waarvan suikers 14.99 g
Vet 52.19 g
waarvan verzadigd 30.64 g
Proteïnen 50.86 g
Vezels 2.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin