Meng het gehakt met de provençaalse kruiden, de dragon, peper en zout. Voeg 1 eidooier en het paneermeel toe. Meng goed door elkaar.
Maak balletjes van het gehakt. Druk ze een klein beetje plat, zo kan je ze beter grillen. Gaar de balletjes in de hete bouillon. Haal ze uit de bouillon en laat ze uitlekken in een vergiet.
Leg de balletjes op een hete grillpan. Grill ze mooi bruin aan alle kanten.
Kook de penne en voeg 3 minuten voor de pasta gaar is de broccoliroosjes toe. Giet de pasta met de broccoliroosjes af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Klop de overige eidooiers los en voeg de helft van de parmezaan toe. Meng goed.
Stoof de pasta en broccoliroosjes lichtjes in een kookpot met de olijfolie. Voeg de erwten toe. Giet het kaasmengsel en een beetje van het kookvocht erbij. Roer goed om tot de erwten gaar zijn. Kruid af met peper en zout.
Meng de gegrilde vleesballetjes onder de pasta. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met parmezaanschilfers.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.