Gevulde paprika met gehakt, kaas en fregola sarda

40 MIN
2 personen
Gevulde paprika met gehakt, kaas en fregola sarda

Vandaag maken we een Italiaans geïnspireerde gevulde paprika! De paprika's worden gevuld met een heerlijke ragusaus en worden gegratineerd in de oven, onder een lekker kaasdakje. Daarbij komt Sardijnse pasta, fregola sarda. Dit wordt echt smullen!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 40 g gratinkaas
  • 130 g fregola sarda
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de fijngesneden ui voor 2 minuten, voeg dan de knoflook en blokjes courgette toe en laat ook meestoven. Voeg na 2 minuten het gehakt en de Italiaanse kruiden toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om en laat 5 minuten garen.
  3. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 3 eetlepels water toe, laat 5 minuten verdergaren.
  4. Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal en schep er het gehaktmengsel in. Verdeel er de gratinkaas over. Vul de ovenschaal met een klein bodempje water en zet 20 minuten in de oven.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af. Hak de bladpeterselie fijn.
  6. Meng vlak voor het serveren de extra vierge olijfolie, de fijngehakte bladpeterselie en peper en zout door de fregola sarda. Serveer de gevulde paprika's met de fregola sarda.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 846.09 kcal
Koolhydraten 76.57 g
waarvan suikers 19.78 g
Vet 38.55 g
waarvan verzadigd 12.66 g
Proteïnen 43.63 g
Vezels 11.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin