Gevulde courgette bolognaise

35 MIN
2 personen
Gevulde courgette bolognaise

Gevulde courgette 'meets' spaghetti bolognaise! Maar dan in een gezonde, originele variatie. Gemakkelijk, licht en niet zo veel werk (de oven doet de rest). Wat ons betreft mag dit gerust een nieuwe klassieker worden. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 g gratinkaas
  • 1 little gem
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de courgettes overlangs in twee en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes.
  2. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en leg er de courgettehelften in. Zet ze alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui in 2 minuten glazig. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden, het vruchtvlees van de courgette en wortelen toe en roerbak 3 minuten. Voeg nu het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de courgettes uit de oven en schep er de bolognaisesaus in. Overstrooi met de gratinkaas en zet nog 15 minuten in de oven. Maak ondertussen de blaadjes van de little gem los. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout en sprenkel over de blaadjes little gem.
  5. Serveer de courgette bolognaise met de blaadjes little gem.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 749.83 kcal
Koolhydraten 39.72 g
waarvan suikers 27.79 g
Vet 46.23 g
waarvan verzadigd 13.75 g
Proteïnen 40.56 g
Vezels 11.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin