Gevulde courgette met kip en groenten

20 MIN
2 personen
Gevulde courgette met kip en groenten

Een originele Aziatische soep, met daarin gevulde courgette met kruidig kippengehakt. Heerlijk als lunch of voorgerecht.

Ingrediënten

  • 100 g kip
  • 2 el vermicelli, soja
  • 1 courgette, ontpit en in schijfjes
  • 2 champignons, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el vissaus
  • 1 el olie, plantaardige
  • 3 takjes koriander, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Week de sojavermicelli 5 minuten in heet water, giet af en knip in korte stukjes.
  2. Meng in een kom de kip met de helft van de vissaus, het wit gedeelte van de lente-ui, de champignons en de sojavermicelli. Kruid met zeezout.
  3. Maal fijn tot een vast mengsel en vul hiermee de courgetteschijven.
  4. Fruit de sjalot in de olie. Schenk er na 1 minuut 600 milliliter water bij en breng aan de kook. Leg de gevulde courgetteschijfjes in de soep en laat 5 minuten koken. Breng op smaak met zeezout en de rest van de vissaus. Haal van het vuur.
  5. Verdeel de soep over twee kommen en werk af met het groen gedeelte van de lente-ui, koriander en peper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 276.43 kcal
Koolhydraten 23.21 g
waarvan suikers 10.49 g
Vet 12.77 g
waarvan verzadigd 2.49 g
Proteïnen 15.93 g
Vezels 4.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin