Kipbrochette met ananas en mango

25 MIN
4 personen
Kipbrochette met ananas en mango

Breng de zon in de keuken met deze heerlijke tropische bereiding met kip, ananas en mango. Daarbij komt een frisse couscous met munt en koriander.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in stukken
  • 220 g couscous
  • 1 mango, geschild en in blokjes
  • 1 blik ananas, in blokjes, 230 g
  • 1 cm gember, fijngesneden
  • 1 limoen, geperst en geraspt
  • 3 el munt, fijngehakt
  • 1 el koriander, fijngehakt

BEREIDING

  1. Laat 8 houten spiesjes weken in water.
  2. Kook de couscous gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Meng in een kom het limoensap met de gember, de munt en limoenzeste. Haal er de stukjes kip door.
  4. Prik op elk spiesje afwisselend een blokje kip, ananas en mango.
  5. Bak de kipbrochettes gaar en goudbruin op een hete grillplaat. Draai ze op tijd om zodat alle kanten kunnen garen.
  6. Roer de koriander door de couscous en verdeel over de vier borden. Leg op elk bord twee kipbrochettes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 340.01 kcal
Koolhydraten 28.49 g
waarvan suikers 18.94 g
Vet 5.78 g
waarvan verzadigd 2.03 g
Proteïnen 41.7 g
Vezels 2.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin