Soepje van tofu en tomaat

15 MIN
2 personen
Soepje van tofu en tomaat

Dit is een lekker licht Vietnamees soepje met zijdezachte blokjes tofu en tomaat. Ideaal als lichte lunch of als voorgerecht.

Ingrediënten

  • 250 g tofu, in blokjes
  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 4 kerstomaten, gehalveerd
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el vissaus
  • snufje rietsuiker
  • 1 el olie, plantaardige
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de sjalot en knoflook aan in olie. Voeg de tomaten toe en laat mee stoven tot ze verkleuren. Blus met 750 milliliter water.
  2. Voeg, zodra de soep kookt, de tofu en kerstomaten toe. Breng op smaak met vissaus, een snufje rietsuiker, peper en zeezout.
  3. Laat enkele minuten koken en haal van het vuur. Werk af met lente-ui en koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 284.99 kcal
Koolhydraten 13.16 g
waarvan suikers 6.13 g
Vet 15.4 g
waarvan verzadigd 2.48 g
Proteïnen 18.54 g
Vezels 9.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin