Gevulde avocado met ceviche

25 MIN
4 personen
Gevulde avocado met ceviche

Ceviche is de heerlijke bereiding van rauwe vis uit Peru. Fris, zuur en feestelijk! Presenteer in een halve avocado voor een extra mooi effect.

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet
  • 2 avocado's
  • 1 sjalot
  • 1 rode chilipeper
  • ½ komkommer
  • 4 takjes koriander
  • 2 limoen
  • 1 sinaasappel
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • Fleur de Sel

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de sjalot heel fijn. Snij de chili overlangs in twee en schraap de pitjes eruit, snij in hele fijne blokjes. Schil de komkommer en snij de binnenste zachte zaadlijsten weg. Snij in kleine kubusjes.
  2. Pluk de blaadjes koriander. Snij de helft van de koriander fijn. Snij de kabeljauw in fijne blokjes. Pers het sap van een anderhalve limoen en dat van de appelsien. Snij de halve limoen in partjes.
  3. Meng de fijngesneden kabeljauw met de sjalot, chilipeper, komkommerblokjes, fijngesneden koriander en het sap van de limoenen en dat van de appelsien. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en kruid met een flinke snuf Feur de Sel. Meng goed en zet 15 minuten in de koeling.
  4. Snij de avocado's overlangs in 2 en haal de pit eruit. Haal voorzichtig het vruchtvlees van de avocado uit de schil met een lepel.
  5. Haal de ceviche uit de koeling en zeef. Vang het vocht op. Lepel het vocht over de avocado's en schep dan de ceviche in de holte van de pit. Werk af met blaadjes koriander en serveer met een partje limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 341.17 kcal
Koolhydraten 7.86 g
waarvan suikers 6.01 g
Vet 28.07 g
waarvan verzadigd 5.13 g
Proteïnen 12.2 g
Vezels 8.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin