Groene salade met avocado en limoendressing

20 MIN
6 personen
Groene salade met avocado en limoendressing

Een gezonde frisse lentesalade met peultjes, spinazie, avocado en little gems. Een ode aan de kleur groen in al haar prachtige tinten.

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 100 g peultjes
  • 1 sjalot
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 little gems
  • 100 g spinazie, jonge
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 1 kl suiker
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de peultjes 2 min. Spoel met koud water.
  2. Rasp de schil en pers het sap van de limoen. Schil de avocado en snij in lange plakjes. Besprenkel de avocado met wat limoensap.
  3. Snij de sjalot fijn en giet er de rest van het limoensap bij. Laat kort marineren.
  4. Maak de blaadjes van de little gem los. Pluk de blaadjes koriander. Meng de gemengde sla, koriander, little gem en spinazie in een grote kom. Schep voorzichtig de avocado en peultjes door de salade.
  5. Voeg de zeste van de limoen toe aan de sjalot met limoensap. Roer er de suiker en extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  6. Druppel de dressing over de salade en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 179.21 kcal
Koolhydraten 3.95 g
waarvan suikers 2.19 g
Vet 16.81 g
waarvan verzadigd 2.78 g
Proteïnen 2.5 g
Vezels 3.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin