Mexicaanse vissalade met avocado

125 MIN
4 personen
Mexicaanse vissalade met avocado

Voor deze Mexicaanse salade wordt de vis, zeebaars, rauw gemarineerd, zodat de vis gaart. De avocado past er perfect bij.

Ingrediënten

  • 400 g zeebaarsfilets, in stukjes
  • 1 krop Romeinse sla
  • ½ rode paprika, geschild en in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 avocado
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voeg het citroensap, de peterselie en de koriander bij elkaar. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout. Leg hierin de stukjes zeebaars en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
  2. Schil de avocado en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  3. Verdeel de sla over kleine schaaltjes. Leg er de avocado en paprikablokjes bij. Leg er de gemarineerde vis bij en werk af met versgemalen peper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 252.43 kcal
Koolhydraten 4.78 g
waarvan suikers 2.55 g
Vet 12.79 g
waarvan verzadigd 3.07 g
Proteïnen 27.28 g
Vezels 6.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin