Geroosterde jonge wortels met miso

45 MIN
4 personen
Geroosterde jonge wortels met miso

Lekker als bijgerecht zijn deze geroosterde jonge wortels. De vinaigrette van miso geeft een frisse, Aziatische toets aan de groenten. Gezond en makkelijk.

Ingrediënten

  • 1 bussel wortel, jonge
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 50 ml water
  • 50 ml mirin
  • ½ el misopasta
  • 2 kl arachideolie
  • 1 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kuis de jonge wortels maar laat het klein groen steeltje eraan vast. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
  3. Zet de worteltjes 20-30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  4. Doe ondertussen de arachideolie in een pan en stoof de look aan. Voeg de mirin en het water toe en roer er dan de misopasta door. Laat enkel minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  5. Haal de wortels uit de oven en overgiet ze met de misosaus. Werk af met de lente-uitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 114.37 kcal
Koolhydraten 11.81 g
waarvan suikers 10.48 g
Vet 4.23 g
waarvan verzadigd 0.62 g
Proteïnen 2.4 g
Vezels 6.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin