Gebakken rijstnoedels met groenten

15 MIN
2 personen
Gebakken rijstnoedels met groenten

Een Aziatisch wokgerecht, ideaal om restjes te verwerken. Deze gebakken rijstnoedels met groenten zijn vegetarisch en klaar in 15 minuten.

Ingrediënten

  • 100 g rijstnoedels
  • 50 g sojascheuten
  • 1 prei, in julienne
  • 4 Parijse champignons, in plakjes
  • ¼ rode paprika, in reepjes
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • 1 el vissaus
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el olie, plantaardige
  • 1 kl kurkuma
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Week de rijstnoedels 2 uur in lauw water tot ze zacht zijn. Giet af.
  2. Stoof het wit gedeelte van de lente-ui in olie. Bak de prei, champignons en paprika mee.
  3. Voeg de noedels toe en bak gaar. Breng op smaak met de vissaus, sojasaus en kurkuma. Roer er de sojascheuten door en kruid met peper en zeezout.
  4. Doe er tenslotte het groen van de lente-ui bij en roer nog een laatste keer om. Werk af met geroosterde sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 390.13 kcal
Koolhydraten 55.12 g
waarvan suikers 8.26 g
Vet 12.76 g
waarvan verzadigd 1.97 g
Proteïnen 10.77 g
Vezels 7.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin