Miso aubergine

50 MIN
4 personen
Miso aubergine

Deze Aziatisch getinte aubergines met miso zijn verrassend lekker van smaak. Dit veganistische hoofdgerecht is super gezond en maak je makkelijk klaar!

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 2 aubergines, gehalveerd in de lengte
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 el misopasta
  • 100 ml saké
  • 100 ml mirin
  • 2 el suiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 bosje koriander, grof gehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de sesamolie in een pan en laat de aubergines aan beide kanten kort bruinen. De aubergines hoeveel niet helemaal te garen. Leg ze dan in een ovenschaal met de schil naar beneden. Kerf de bovenzijde diagonaal in.
  3. Verhit de saké, de mirin, de suiker en de misopasta in een steelpannetje. Roer goed en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen en roer regelmatig. Laat de saus wat indikken.
  4. Besmeer de aubergines met het mengsel. Dek ze af met aluminiumfolie.
  5. Plaats de aubergines afgedekt 15 minuten in de oven. Haal dan de folie weg en laat nog 10 tot 15 minuten in de oven tot de miso goudbruin is.
  6. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Verdeel de aubergines over de borden en werk af met de lente-uitjes en de koriander. Serveer met de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 252.63 kcal
Koolhydraten 35.15 g
waarvan suikers 12.29 g
Vet 4.84 g
waarvan verzadigd 0.8 g
Proteïnen 5.47 g
Vezels 5.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin