Wortelsoep met kokos en koriander

80 MIN
4 personen
Wortelsoep met kokos en koriander

Geef je wortelsoep een Oosterse twist, met kokosmelk, gember, curry en koriander, een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 500 g wortelen, in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 kl gemberwortel, geraspt
  • 1½ l groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 kl komijn
  • 4 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui in olijfolie in een diepe pot. Roer er na 2 minuten de gember, komijn en kerrie door.
  2. Schenk hierbij de groentebouillon en breng aan de kook. Kook hierin de wortelen gaar. Mix ze nadien fijn met een staafmixer en kruid met peper en zout. Roer er helemaal op het einde de kokosmelk door.
  3. Zet de soep in de ijskast en laat afkoelen.
  4. Voeg voor het serveren het limoensap toe, garneer met de koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 231.11 kcal
Koolhydraten 12.04 g
waarvan suikers 7.95 g
Vet 17.15 g
waarvan verzadigd 10.96 g
Proteïnen 5.41 g
Vezels 6.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin