Gerookte zalm en erwten frittata

35 MIN
4 personen
Gerookte zalm en erwten frittata

Een frittata is een lekker Italiaans ei-gerecht met restjes. De combinatie met zalm en erwtjes is heerlijk en gemakkelijk, zowel voor ontbijt als met de lunch.

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm, in reepjes
  • 6 aardappelen, in stukjes
  • 100 g erwten
  • 8 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 2 el dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen.
  2. Klop de eieren los in een kom. Roer de zalm, de dille en de erwten onder de eieren. Kruid bij met peper en zout. Voeg op het einde de aardappelblokjes toe.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en schenk er voorzichtig het eiermengsel in. Bak 10-15 minuten gaar op een zacht vuurtje. Draai de frittata om met behulp van een bord. Laat nog 5 minuten verder bakken.
  4. Laat de frittata 5 minuten afkoelen. Verdeel over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 429.7 kcal
Koolhydraten 15.34 g
waarvan suikers 0 g
Vet 29.38 g
waarvan verzadigd 5.79 g
Proteïnen 25.59 g
Vezels 2.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin