Roerei met gerookte zalm en bieslook

15 MIN
4 personen
Roerei met gerookte zalm en bieslook

Verwen je lief met een royaal ontbijt op bed. Dit smeuïg roereitje met gerookte zalm en bieslook is makkelijk en snel. Tasje koffie en een glaasje versgeperst sinaasappelsap erbij en klaar.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • 100 g gerookte zalm
  • 10 g bieslook, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 120 ml lichte room
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Roer er de helft van de bieslook door. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
  2. Smelt de boter in een antikleefpan. Schenk er het eimengsel in. Roer de eieren zachtjes om met een lepel tot een roereitje. Laat het niet te veel uitdrogen.
  3. Toast het brood en snij in schuine helften.
  4. Verdeel het roerei over kommetjes. Werk af met de reepjes gerookte zalm en de rest van de bieslook. Serveer met de toasts.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 243.7 kcal
Koolhydraten 12.75 g
waarvan suikers 2.1 g
Vet 17.91 g
waarvan verzadigd 9.57 g
Proteïnen 8.15 g
Vezels 0.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin