Gepocheerd ei met grijze garnalen en karnemelkpuree

30 MIN
4 personen
Gepocheerd ei met grijze garnalen en karnemelkpuree

Een typisch gerecht uit West-Vlaanderen: karnemelkstovers of karnemelkstampers. Dat is aardappelpuree met karnemelk. Een gepocheerd eitje en verse grijze garnalen passen er heerlijk bij. Vlaams culinair erfgoed dat je moet proeven!

Ingrediënten

  • 400 g grijze garnalen, gepeld
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • 4 bio-eieren
  • 150 ml karnemelk
  • 1 el azijn
  • 2 el zure room
  • 50 g hoeveboter
  • zout

BEREIDING

  1. Schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Smelt de boter in dezelfde pot. Laat ze lichtjes kleuren. Schenk er de karnemelk bij en voeg ook de aardappelen toe. Neem de pot van het vuur.
  3. Pureer de aardappelen. Voeg de zure room toe en roer om. Kruid met zout en dek de pot af.
  4. Breng een pot met water en de azijn aan de kook.
  5. Breek de eieren voorzichtig in aparte kommetjes.
  6. Verlaag het vuur zodat het water net niet kookt. Pocheer de eitjes 3-4 minuten.
  7. Verdeel de aardappelpuree over diepe borden. Leg de gepocheerde eieren er voorzichtig bovenop. Kruid met zout en werk de borden af met de grijze garnalen en de bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 444.7 kcal
Koolhydraten 46.55 g
waarvan suikers 2.11 g
Vet 13.32 g
waarvan verzadigd 5.57 g
Proteïnen 31.43 g
Vezels 6.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin