Aardappelsalade met krokante pancetta en ei

35 MIN
4 personen
Aardappelsalade met krokante pancetta en ei

Een heerlijk vullende aardappelsalade met krokante pancetta en een gekookt eitje. Maak deze salade met nieuwe patatjes, als je die kan vinden, heerlijk!

Ingrediënten

  • 8 plakjes pancetta
  • 500 g aardappelen, nieuwe
  • 1 kropsla, in stukken
  • 250 g sperziebonen
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de dressing

  • 4 el yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1 mespunt mosterd
  • 1 el citroensap
  • 3 el bieslook, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de nieuwe patatjes in de schil gaar in ruim gezouten water. Giet af en snijd in plakjes.
  2. Kruid de aardappelen met zout. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de schijfjes goudbruin rondom om.
  3. Kook ook de sperziebonen beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken.
  4. Kook de eieren ongeveer 7 minuten hard. Laat ze ook schrikken onder koud water en even afkoelen. Pel en halveer de eitjes.
  5. Bak de pancetta knapperig in een droge pan.
  6. Meng de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en het citroensap voor de dressing. Kruid bij met peper en zout en breng op smaak met de bieslook.
  7. Meng de aardappelschijfjes met de boontjes, de tomaten en de helft van de lente-uitjes.
  8. Verdeel de kropsla over de borden en schep hierover de aardappelsalde en de eitjes. Breek de knapperige pancetta in stukken en verdeel ook over de salade. Werk af met de dressing en de overige lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 484.13 kcal
Koolhydraten 27.43 g
waarvan suikers 4.28 g
Vet 33.61 g
waarvan verzadigd 7.95 g
Proteïnen 17.34 g
Vezels 7.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin