Aardappelsalade met witte asperges en hamblokjes

30 MIN
2 personen
Aardappelsalade met witte asperges en hamblokjes

Hoera, het aspergeseizoen is weer daar! We maken een heel originele aardappelsalade met asperges. Wat een heerlijke combinatie! Daarbij nog hamblokjes en frisse veldsla. Dit wordt een nieuwe lenteklassieker!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g witte asperges
  • 1 bio-ei
  • 1 sjalot
  • 4 augurken
  • 100 g hamblokjes
  • 1 zakje veldsla
  • 4 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 8 minuten koken. Schil ondertussen de asperges en snij in stukjes van 3 centimeter. Voeg toe aan de aardappelen en laat nog 4 minuten koken. Giet af en spoel met lauw water.
  2. Breng een potje met water en het ei (de eieren) aan de kook. Kook 8 minuten. Spoel onder koud water. Pel en snij in fijne stukjes.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de augurken in kleine stukjes.
  4. Meng de aardappelen en asperges voorzichtig met de mayonaise, sjalot, augurk, ei en peper en zout.
  5. Verdeel de veldsla over de borden. Schep er de aardappel-aspergesalade op, verdeel er de hamblokjes over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 551.86 kcal
Koolhydraten 42.12 g
waarvan suikers 3.78 g
Vet 32.39 g
waarvan verzadigd 6.08 g
Proteïnen 20.71 g
Vezels 8.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin