Garnalenstoemp met gefrituurd ei

30 MIN
4 personen
Garnalenstoemp met gefrituurd ei

Stoemp met een verfijnde touch, dankzij de lekkere zilte garnaaltjes. Daarbij komt een verrassend gefrituurd ei, met een nog lopende dooier.

Ingrediënten

  • 250 g garnalen, gepeld
  • 800 g bintjes, geschild en in stukken
  • 1 citroen, geperst
  • 4 eieren
  • 250 ml garnalenbouillon
  • 200 ml room
  • 20 g boter
  • 6 sprietjes bieslook, fijngesnipperd
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen 15-20 minuten in de garnalenbouillon. Giet af en pureer met een stamper.
  2. Meng er de room en bieslook onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout naar smaak. Voeg er dan de boter, het citroensap en helemaal op het einde de garnalen aan toe.
  3. Breek de eieren één voor één in een kommetje en laat ze voorzichtig in de friteuse glijden (bak maximaal 2 eitjes in één keer). Zorg ervoor dat het eiwit goed rond de eidooier zit met behulp van een houten lepel.
  4. Serveer de garnalenstoemp met het gefrituurde ei.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 519.59 kcal
Koolhydraten 38.9 g
waarvan suikers 2 g
Vet 29.14 g
waarvan verzadigd 14.61 g
Proteïnen 23.47 g
Vezels 5.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin