Gegrilde groenten met burrata en salsa verde

25 MIN
6 personen
Gegrilde groenten met burrata en salsa verde

Op zoek naar een feestelijke groentebereiding om op de barbecue te maken? Dit gerechtje met gegrilde plakjes aubergine en courgette gecombineerd met een romige burrata is misschien net wat je zoekt. Het geheel bedruppelen we met een kruidige salsa verde. Een heerlijk zomerse smaakbom.

Ingrediënten

  • 3 ansjovisfilets
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode chilipeper
  • 1 citroen, biologisch
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje basilicum
  • 1 el kappertjes
  • 2 burrata
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de aubergine en courgette in lange plakken. Bestrooi ze met zout en peper en druppel er wat olijfolie over. Rooster ze op de barbecue.
  2. Hak de ansjovis, rode chilipeper, basilicum, peterselie en kappertjes fijn. Doe in een kom. Rasp er de schil van de citroen bij en pers het sap erover uit. Meng goed en voeg straalsgewijs de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
  3. Schik de gegrilde groenten op een schaal. Druppel er de salsa verde over. Scheur de burrata in stukken en schik op de groenten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 337.15 kcal
Koolhydraten 6.58 g
waarvan suikers 3.7 g
Vet 29.14 g
waarvan verzadigd 9.8 g
Proteïnen 11.64 g
Vezels 2.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin