Salade met burrata en salsa verde

25 MIN
4 personen
Salade met burrata en salsa verde

Deze zalige salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde is heerlijk op zich, maar ook een perfecte side dish bij een barbecue. Genieten!

Ingrediënten

  • 1 burrata
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika's, rood en geel
  • 1 bol knoflook
  • olijfolie
  • Salsa verde

  • 3 ansjovisfilets
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 1 bosje basilicum
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verpak de bol knoflook in zilverpapier. Leg 20 minuten in de barbecue bij de kolen (of in een voorverwarmde oven).
  2. Leg alle ingrediënten voor de salsa verde, behalve de citroen en olijfolie, op een grote snijplank. Snij ze fijn met een groot mes en meng ze door elkaar op de plank. Rasp de citroenschil erboven en ga verder met mengen en hakken. Doe het mengsel over in een kom en druppel de olijfolie erbij. Voeg een scheut citroensap toe, plus zout en peper naar smaak.
  3. Snij de aubergine en courgette in plakjes. Bestrooi ze met zout en peper en druppel er wat olijfolie over.
  4. Verhit een grillpan en gril de plakjes aubergine en courgette in 3 tot 5 minuten tot ze zacht en geschroeid zijn. Keer halverwege om. Doe ze in een kom, druppel er nog wat olijfolie over en hou ze even apart.
  5. Snij de paprika's in stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze op een rooster en zet ze 15-20 minuten onder een grill, tot het vel zwartgeblakerd is. Doe ze in een kom en bedek ze strak met vershoudfolie. Wrijf na 10 minuten het velletje eraf en voeg het vruchtvlees toe aan de aubergine en courgette.
  6. Verdeel de groenten dan over een grote schaal. Knijp de tenen knoflook uit hun velletje, druppel wat van de salsa verde over de groenten en schep alles goed door elkaar. Voeg de in (niet te kleine) stukken gescheurde burrata toe. Schep er nog wat van de salsa verde over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 421.17 kcal
Koolhydraten 14.79 g
waarvan suikers 10.8 g
Vet 37.81 g
waarvan verzadigd 5.47 g
Proteïnen 4.73 g
Vezels 4.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin