Cannelloni van rammenas met tonijn en avocadocrème

30 MIN
4 personen
Cannelloni van rammenas met tonijn en avocadocrème

Wat een streling voor het oog én voor de tong, dit heerlijk subtiele voorgerecht met cannelloni van rammenas, tonijntartaar en frisse avocadocrème. Wie zet dit prachtige gerecht op zijn feestmenu?

Ingrediënten

  • 2 tonijnsteak
  • 1 rammenas
  • 4 radijzen
  • 1 avocado
  • 2 sjalotten
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 1 bosje bieslook
  • 4 blaadjes shiso
  • 2 el zure room
  • 2 el sushi azijn
  • 2 el sesamolie

BEREIDING

  1. Snij de sjalotten heel fijn. Snij de bieslook fijn. Snij de rode chilipeper fijn, verwijder de zaadjes. Snij de radijzen in fijne plakjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado en pureer, samen met de zure room en enkele druppels limoensap. Doe in een spuitzakje.
  3. Meng de rest van het limoensap met de sushi azijn en sesamolie.
  4. Snij de tonijn in hele fijne blokjes. Meng in een kom, samen met de sjalotten, de rode chilipeper, de bieslook, de zeste van limoen en peper en zout. Roer er de helft van de dressing door.
  5. Schil de rammenas en snij in de lengte in fijne plakken met een mandoline. Snij in gelijke rechthoeken. Schep wat van de tonijntartaar op elk plakje en rol op.
  6. Serveer de canneloni van rammenas met de rest van de dressing erover gedruppeld. Kruid met peper en zout. Spuit er dotjes avocadocrème bij en werk af met shiso blaadjes en plakjes radijs.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 275.53 kcal
Koolhydraten 7.97 g
waarvan suikers 4.12 g
Vet 20.46 g
waarvan verzadigd 4.86 g
Proteïnen 13.96 g
Vezels 4.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin