Groentetorentjes met mozzarella

30 MIN
4 personen
Groentetorentjes met mozzarella

Deze groentetorentjes met mozzarella zijn een heerlijk vegetarisch ovengerechtje. Lekker als hapje, voorgerecht of hoofdgerecht!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella
  • olijfolie
  • 10 g boter
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • basilicum, verse
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Spoel de groenten. Snijd ze in gelijke plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  3. Bak de aubergines 1 minuut aan elke kant in een koekenpan, in ruim olijfolie. Laat ze uitlekken op keuken papier. Bak ook de plakjes courgette kort aan beide kanten in olijfolie.
  4. Laat de mozzarella uitlekken en snij de kaas in fijne plakjes.
  5. Stapel kaas en groenten in laagjes. Prik vast met een lange houten prikker. Kruid de kaas groenten met peper en zout, de kaas met Provençaalse kruiden.
  6. Zet de groentetorentjes naast mekaar in een diepe ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie. Zet ze 15 minuten in de oven.
  7. Werk af een plukje verse basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 140.52 kcal
Koolhydraten 17.52 g
waarvan suikers 10.19 g
Vet 3.57 g
waarvan verzadigd 1.86 g
Proteïnen 7.01 g
Vezels 6.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin