De kaas is oorspronkelijk afkomstig uit Apulia (Puglia), in 'de hak' van Italië. 'Burrata' is trouwens Italiaans voor 'boterig'. Zegt het allemaal, toch? De kaas is ideaal om in salade te gebruiken, op pizza, in pasta's. En we hebben fijn nieuws, want deze week kan je burrata vinden in één van de 15gram-gerechtjes bij Foodbag: Orzo met burrata en courgette met venkel en tomatensaus. Daarom ook dat wij zo verheugd zijn op deze samenwerking, omdat we nu nog zoveel meer fantastische producten kunnen aanbieden in onze foodbox!
We inspireren je met nog meer heerlijke recepten met dit heerlijke kaasje. Wist je trouwens dat je in veel recepten mozzarella perfect kan vervangen door burrata (voor een luxueuze versie), zalig!
Orzo met burrata en courgette met venkel en tomatensaus
We garen alles in één ovenschaal in de oven. Ja, ook de orzo. Door de tomatenpulp blijft alles lekker sappig. Roeren hoeft niet, handig hé. Afwerken doen we met burrata, dat is het romige, luxueuze zusje van mozzarella. Overheerlijk! Bestel dit gerecht deze week bij Foodbag.
Citrus-salade met burrata
De combinatie met citrusvruchten en het romige kaasje is verrassend lekker. Voor deze salade kan je alle elementen op voorhand klaarmaken. Afwerken doe je vlak voor het serveren. Bekijk recept
Salade met burrata en salsa verde
Deze zalige salade met romige kaas, gegrilde groenten en salsa verde is heerlijk op zich, maar ook een perfecte side dish bij een barbecue. Genieten! Bekijk recept
Snelle pastasalade met pesto, burrata en nectarine
Een snelle maar overheerlijke pastasalade voor de lunch? We helpen je graag op weg! Terwijl je de pasta kookt, maak je de andere ingrediënten klaar, en op 10 minuten heb je een zalig zomers gerecht op de tuintafel staan! We maken een zalige pastasalade met casarecce, pesto, burrata en nectarine. Bekijk recept
Gegrilde groenten met burrata en salsa verde
Op zoek naar een feestelijke groentebereiding om op de barbecue te maken? Dit gerechtje met gegrilde plakjes aubergine en courgette gecombineerd met een romige burrata is misschien net wat je zoekt. Het geheel bedruppelen we met een kruidige salsa verde. Een heerlijk zomerse smaakbom. Bekijk recept
Salade caprese
De Italiaanse klassieker: salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella. Bekijk recept
Salade met prosciutto, mozzarella en perzik
Een lekkere salade met heerlijk in olijfolie en knoflook gebakken croutons, gecombineerd met plakjes prosciutto, stukjes mozzarella en perzik partjes. Hiervoor schuif je met plezier mee aan tafel. Een perfecte lunch die je meeneemt naar het zonnige zuiden. Bekijk recept