Waarom wij extra goed gezind zijn? Omdat het aspergeseizoen volop bezig is natuurlijk! Al rijst er ook een belangrijk dilemma: kies je voor witte of groene asperges? De witte zijn zacht en mild van smaak (en je hebt er natuurlijk wat meer kuiswerk aan omdat je ze moet schillen), de groene geven meer 'bite' en hebben een iets diepere smaak. Voor beide valt iets te zeggen... Maar waarom zet je ze niet afwisselend op het menu? Wij helpen je graag verder met enkele heerlijke suggesties!

Wist je dat er trouwens nog een kleur asperges bestaat? Je ontdekt er alles over hier. 


Linguine met ham en asperges


Linguine met ham en asperges
Asperges met ham, 'vermomd' als een pastagerecht. En weet je wat? Het is overheerlijk! Een ware ode aan onze Belgische asperges, met zoute blokjes ham erbij, een parmezaansausje en linguine. Dit moet je echt proeven! Bekijk recept



Zachtgekookt eitje met groene aspergesoldaatjes


Zachtgekookt eitje met groene aspergesoldaatjes
Een heerlijk origineel gerechtje voor een feestelijke brunch: een zacht gekookt eitje met groene soldaatjes met pancetta om in te dippen. Genieten! Bekijk recept



Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus


Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus
Daar is de lente, daar is de zon... en ons witte goud! Dit heerlijke maar korte seizoen moeten we ten volle benutten! Een lekker fris en licht gerecht! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!



Eénpotspasta met penne, spek en asperges


Eénpotspasta met penne, spek en asperges
In deze éénpotspasta gaan alle ingrediënten, inclusief pasta in 1 kookpot. Verrassend lekker en zo gemakkelijk. Smakelijk! Bekijk recept



Courgettespaghetti carbonara met hamblokjes en asperges


Courgettespaghetti carbonara met hamblokjes en asperges
Een piekfijn koolhydraatarm receptje met 'ons witte goud'! We maken courgetttespaghetti met een carbonarasausje met hamblokjes en gebakken witte asperges bij. Lekker licht genieten! Bekijk recept



Varkenshaasje met groene asperges, citroen en rösti


Varkenshaasje met groene asperges, citroen en rösti
Varkenshaasje is het meest malse stukje vlees van het varken. Proef het in een heerlijke combinatie! Bekijk recept



Gebakken asperges met gepocheerd ei en garnalen


Gebakken asperges met gepocheerd ei en garnalen
Hoe kunnen we in één woord de delicate smaak omschrijven van knapperige asperges in combinatie met het zilte van grijze garnalen en de smeuïgheid van een gepocheerd ei? Royaal! Dat is dit voorgerechtje helemaal. Bekijk recept



Witte pizza met groene asperges en gerookte ham


Witte pizza met groene asperges en gerookte ham
Iedereen kent wel een pizza met tomatensaus, maar minder gekend is de 'pizza bianco' of witte pizza. Ook lekker, zeker met gerookte ham, spinazie en kruidenkaas. Bekijk recept