Romige kip met asperges en dragon

30 MIN
4 personen
Romige kip met asperges en dragon

Een heerlijk potje met kip, groene asperges en een romig dragonsausje. Een doordeweeks feestmaal!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 500 g aardappelen, gehalveerd
  • 175 g groene asperges
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 el crème fraiche
  • 350 ml kippenbouillon
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 bosje dragon
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water in 8-10 minuten. Giet af en houd warm in de pot.
  2. Kruid de kip naar smaak met peper en zout. Bak samen met de ui en de knoflook aan in de zonnebloemolie. Laat de kip aan beide kanten garen.
  3. Schenk de kippenbouillon over de kip samen met twee takjes dragon. Laat 5 minuten zachtjes koken. Draai de kip om en voeg de asperges toe. Laat 3 minuten verderkoken.
  4. Hak de rest van de dragon fijn. Voeg het samen met de crème fraiche toe aan het gerecht. Laat enkele seconden al roerend doorwarmen.
  5. Verdeel de kip over de borden en serveer met de aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 357.18 kcal
Koolhydraten 25.43 g
waarvan suikers 4 g
Vet 10.1 g
waarvan verzadigd 3.41 g
Proteïnen 39.09 g
Vezels 4.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin