Quinoa primavera met kip

25 MIN
2 personen
Quinoa primavera met kip

Deze quinoa primavera is het perfecte lichte gerecht om de lente te vieren. Voedzame quinoa met veel groenten en sappige reepjes kip.

Ingrediënten

  • 3 lente-uitjes
  • ½ citroen
  • 6 jonge wortelen
  • 250 g groene asperges
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 100 g quinoa
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap uit. Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze overlangs in twee. Snij het houterige uiteinde van de asperges en snij in drie stukken. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes aan. Schenk er na 3 minuten de bouillon bij.
  3. Voeg de kipfilets, de helft van de citroenzeste, de quinoa, de worteltjes en een snufje zout toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Hak ondertussen de peterselie fijn. Meng het citroensap met de rest van de citroenzeste, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Voeg dan de asperges toe en kook nog 5 minuten. Haal van het vuur.
  5. Schep de kipfilets uit de pot en scheur ze in stukjes. Roer de quinoa los met een vork en kruid bij met peper en zout.
  6. Verdeel de quinoa met de groenten en de kip over de borden. Werk af met de peterselie en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 488.71 kcal
Koolhydraten 35.84 g
waarvan suikers 3.73 g
Vet 19.94 g
waarvan verzadigd 3.06 g
Proteïnen 39.48 g
Vezels 4.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin