Gebakken kipfilet met asperges

25 MIN
4 personen
Gebakken kipfilet met asperges

Lekker eenvoudig, snel en doordeweeks is een stukje gebakken kip met witte asperges. Heerlijk met een dragonsaus en geserveerd met krielaardappeltjes.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 1 kg witte asperge, geschild
  • 2 eieren
  • 200 ml gevogeltebouillon
  • 150 ml room
  • 230 g boter, in klontjes
  • 1 kl dragon, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de harde stukjes van de asperges en kook ze 8-10 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken op een proper keukenhanddoek.
  2. Kook de eieren hard in kokend water. Laat even afkoelen, pel de eieren en snijd ze in fijne stukjes.
  3. Kruid de kip met peper en zout. Verhit 30 gram boter in een pan en bak de kip aan beide kanten goudbruin. Schep uit de pan en leg in een ovenschaal. Houd de kip warm in de oven.
  4. Blus de pan met de bouillon en de room. Laat inkoken en meng er de overige boter door. Kruid bij met de dragon, peper en zout.
  5. Haal de kip uit de oven en snijd in plakjes. Verdeel ze samen met de asperges en eieren over de borden. Lepel hierover wat saus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 797.43 kcal
Koolhydraten 6.13 g
waarvan suikers 4.45 g
Vet 65.74 g
waarvan verzadigd 39.66 g
Proteïnen 46.06 g
Vezels 3.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin