Gebakken halloumi met vijgen

20 MIN
4 personen
Gebakken halloumi met vijgen

Halloumi is een heerlijke kaas uit Cyprus die niet smelt met het bakken. In combinatie met zoete vijgen is dit een makkelijke en snelle lunch voor de herfst.

Ingrediënten

  • 120 g gemengde sla
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 8 vijgen, gehalveerd
  • 300 g halloumi kaas, in dunne plakjes
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de halloumi en de vijgen 3 minuten aan in een eetlepel olijfolie. Schep de kaas en de vijgen uit de pan en zet even opzij.
  2. Schenk de rode wijnazijn in de pan en zet het vuur wat hoger. Voeg de koriander, de chilipeper en de knoflook toe. Laat even inkoken.
  3. Meng de sla met een eetlepel olijfolie, peper en zout. Verdeel over de borden. Leg hierop de plakjes halloumi met de vijgen.
  4. Besprenkel de salades met de saus en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 296.91 kcal
Koolhydraten 15.54 g
waarvan suikers 14.46 g
Vet 20.79 g
waarvan verzadigd 9.43 g
Proteïnen 11.21 g
Vezels 3.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin