Gebakken goudbrasemfilet en dille

20 MIN
4 personen
Gebakken goudbrasemfilet en dille

Een heerlijk kommetje Vietnamees comfortfood, met goudbrasem met dille, rijstvermicelli en een frisse kruidensalade met vinaigrette van vissaus.

Ingrediënten

  • 4 goudbrasemfilets, met vel, in blokjes, 120 g/stuk
  • 200 g rijstvermicelli
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 4 el ongezouten pinda's, geroosterd en fijngehakt
  • 2 el vissaus
  • 1 kl rietsuiker
  • 2 el olie, plantaardig
  • 1 kl kurkuma
  • 4 el dille, fijngehakt
  • peper en zout
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 el rietsuiker
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • Kruidensalade

  • 70 g sla
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 handvol aziatische basilicum
  • 1 handvol basilicum, japanse
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Week de rijstvermicelli 15 minuten in warm water. Haal uit het water en kook 1 minuut. Giet af.
  2. Kruid de visblokjes in een kom met kurkuma, vissaus, rietsuiker, zwarte peper en een snuifje zeezout. Voeg de sjalot, het wit van lente-ui en 1 eetlepel olie toe.
  3. Bak deze vismengeling in de resterende olie met de velkant naar boven. Draai de visblokjes om als de onderkant goudbruin is. Voeg, zodra de vis gaar is, de dille en het groen van de lente-ui toe. Haal meteen van het vuur.
  4. Serveer de vis met de rijstvermicelli, kruidensalade en vinaigrette van vissaus. Werk het gerecht af met pindanoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 542.61 kcal
Koolhydraten 61.2 g
waarvan suikers 22.57 g
Vet 18.04 g
waarvan verzadigd 2.53 g
Proteïnen 32.57 g
Vezels 3.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin