Grietfilet in bananenblad

20 MIN
2 personen
Grietfilet in bananenblad

De grietfilet wordt gestoomd in een bananenblad, met geurige Aziatische kruiden erbij. Serveer met rijst en je favoriete groenten.

Ingrediënten

  • 2 grietfilets, in grove stukken
  • 2 bananenbladeren, +/- 25cm x 15cm: groot genoeg om de vis in te verpakken
  • 2 el vermicelli, soja
  • 6 shiitake paddestoelen, in plakjes
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 takjes koriander, grof gehakt
  • 1 kl kurkuma
  • snufje zeezout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Week de sojavermicelli 5 minuten in heet water, giet af en knip in korte stukjes.
  3. Kruid de stukken vis in een kom met een snufje zeezout, vissaus, kurkumapoeder, wit van lente-ui, knoflook en sesamolie. Roer voorzichtig om.
  4. Verdeel de vis over de bananenbladeren en leg hierop de champignons en sojavermicelli. Vouw dicht tot een pakje.
  5. Leg de pakjes naast elkaar in een ovenschaal en zet 5 tot 10 minuten in de oven.
  6. Leg de bananenbladeren open op het bord en werk af met koriander en het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 361.31 kcal
Koolhydraten 16.98 g
waarvan suikers 4.55 g
Vet 10.52 g
waarvan verzadigd 1.3 g
Proteïnen 48.22 g
Vezels 3.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin