zeebareel met witloof

10 MIN
2 personen
zeebareel met witloof

Een originele bereiding met gebakken zeebarbeel en Belgisch witloof. Daarbij komt een vinaigrette van vissaus en olie van lente-ui. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 zeebarbelen
  • 2 stronkjes witloof, in julienne
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 kl gember, geraspt
  • 1 kl citroengras, fijngehakt
  • 1 kl olie, plantaardig
  • 4 takjes koriander, grof gehakt
  • peper en zout
  • Lente-ui olie

  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 80 ml olijfolie
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker

BEREIDING

  1. Kuis de vissen en maak in elk 3 inkervingen met een scherp mes. Kruid met peper en zeezout.
  2. Schik het fijngesneden witloof op 2 borden.
  3. Meng de gember en citroengras door de vinaigrette van vissaus.
  4. Stoof de sjalot in olie en bak hierin de vis gaar. Haal de vis uit de pan en leg op het witloof.
  5. Verhit de olie voor de lente-ui olie in een pan samen met de lente-ui. Roer om en haal meteen van het vuur, zodat de lente-ui niet aanbakt.
  6. Besprenkel de vis met de lente-ui olie. Werk af met koriander en de vinaigrette van vissaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 792.91 kcal
Koolhydraten 26.65 g
waarvan suikers 21.7 g
Vet 52.25 g
waarvan verzadigd 6.24 g
Proteïnen 54.61 g
Vezels 3.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin