Garnalencocktail

20 MIN
4 personen
Garnalencocktail

Een heerlijk frisse klassieker, deze garnalencocktail. Met zalig zilte grijze garnalen van bij ons, een gekookt eitje, tomaat en uiteraard cocktailsaus.

Ingrediënten

  • 600 g grijze garnalen, gepeld
  • 4 blaadjes ijsbergsla, in reepjes
  • 2 tomaten, gepeld en in blokjes
  • ½ citroen, geperst
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 4 el cocktailsaus
  • 4 takjes kervel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verdeel de slareepjes en tomatenblokjes over vier glazen. Verdeel er de garnalen over en werk af met een toefje cocktailsaus.
  2. Besprenkel de garnalencocktail met enkele druppels citroensap.
  3. Snijd de eieren in kwartjes en leg deze op de garnalencocktail. Kruid bij met peper en zout. Werk af met een takje kervel en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 217.03 kcal
Koolhydraten 8.36 g
waarvan suikers 3.65 g
Vet 5.79 g
waarvan verzadigd 1.4 g
Proteïnen 32.79 g
Vezels 1.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin