Cocktail van asperge en rivierkreeftjes

20 MIN
4 personen
Cocktail van asperge en rivierkreeftjes

Een heerlijk hapje of voorgerecht is deze cocktail van witte en groene asperges met rivierkreeftjes. Vriendelijk voor de lijn, makkelijk en snel klaar!

Ingrediënten

  • 300 g rivierkreeftenstaartjes
  • 200 g witte asperges, in stukken
  • 200 g groene asperges, in stukken
  • 1 bosje waterkers
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de witte asperges gaar in gezouten water. Spoel ze even met koud water en laat ze afkoelen.
  2. Blancheer ondertussen de groene asperges.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en stoof de sjalotjes glazig. Voeg de asperges en de rivierkreeftenstaartjes toe en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten stoven.
  4. Verdeel de salade over de borden. Werk af met de waterkers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 114.88 kcal
Koolhydraten 4.22 g
waarvan suikers 1.78 g
Vet 4.17 g
waarvan verzadigd 0.55 g
Proteïnen 14.73 g
Vezels 2.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin