Garnalencocktail

20 MIN
4 personen
Garnalencocktail

Een verfrissend aperitiefhapje, dat is deze garnalencocktail zeker. De ijsbergsla en de zelfgemaakte cocktailsaus zijn uiteraard ook van de partij. Eentje voor de feestdagen!

Ingrediënten

  • 200 g grijze garnalen, gepeld
  • ½ krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • ½ citroen
  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el whiskey
  • 4 takjes kervel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij een kruisje in de tomaten en dompel ze 10 sec. onder in het kokende water. Laat schrikken in ijswater. Kook de eieren 10 min.
  2. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Schil de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes.
  3. Meng de ketchup, mayonaise en whiskey. Kruid met peper. Pers het sap van de citroen. Pel de eieren en snij in kwartjes.
  4. Neem 4 brede cocktailglazen en schik hierin de reepjes ijsbergsla. Schep er de cocktailsaus op. Schik hierop de grijze garnalen en de blokjes tomaat. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Leg er de partjes gekookt ei bij. Werk af met een takje kervel en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 162.38 kcal
Koolhydraten 7.04 g
waarvan suikers 2.58 g
Vet 7.48 g
waarvan verzadigd 1.15 g
Proteïnen 11.2 g
Vezels 1.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin