Frittata met gerookte zalm, dille en spinazie

20 MIN
2 personen
Frittata met gerookte zalm, dille en spinazie

Frittata is een lekker vullende Italiaanse omelet. Deze versie is met voedzame spinazie, dille, gerookte zalm, een slaatje en frisse zure roomdressing. Lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g dille
  • 4 bio-eieren
  • 200 g spinazie
  • ½ citroen
  • 1 potje lichte zure room
  • 150 g gerookte zalm
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Hak de dille fijn. Breek de eieren in een kom en klop los, samen met de helft van de fijngehakte dille, kruid met peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook aan gedurende 3 minuten. Voeg de spinazie toe en stoof 1 minuut tot de spinazie geslonken is. Schenk er het eimengsel bij, verlaag het vuur en zet een deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  3. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap. Meng de zure room met de citroenzeste, extra vierge olijfolie, de rest van de dille, peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  4. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Schik er de rucola en reepjes gerookte zalm op. Lepel er wat van de zureroomdressing over. Snij in spieën en serveer met de rest van de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 597.44 kcal
Koolhydraten 10.32 g
waarvan suikers 9.19 g
Vet 46.8 g
waarvan verzadigd 13.5 g
Proteïnen 33.71 g
Vezels 5.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin