Steak tartaar met frieten

30 MIN
4 personen
Steak tartaar met frieten

Steak tartaar is vers rundvlees dat klein wordt versneden en gemengd met lekkere smaakmakers. Heerlijk met frieten en een fris slaatje erbij. Een echte klassieker!

Ingrediënten

  • 4 rundersteak
  • 800 g frieten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 sjalot
  • 8 augurken
  • 250 g kerstomaten
  • 2 el kappertjes
  • 2 kl olijfolie extra vierge
  • 6 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de sjalot zo fijn mogelijk. Snij de augurkjes heel fijn. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Hak de kappertjes grof.
  2. Snij de rundersteaks heel fijn met een scherp mes. Begin met fijne reepjes en snij dan in hele fijne stukjes. Hak tenslotte fijn. Doe het vlees in een mengkom, samen met de fijngesneden sjalot, de augurkjes, de kappertjes, de extra vierge olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Meng goed door elkaar tot je een stevige, klevende massa hebt. Proef en kruid bij met peper en zout. Je kan eventueel nog een klein beetje mayonaise toevoegen.
  3. Frituur de frieten.
  4. Dresseer de steak tartaar in een serveerring. Leg er de gemengde sla, kerstomaatjes en de frieten bij. Serveer met mayonaise.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1026.53 kcal
Koolhydraten 86.28 g
waarvan suikers 2.25 g
Vet 56.46 g
waarvan verzadigd 8.13 g
Proteïnen 43.84 g
Vezels 1.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin